Archief

Hoekse bakker mag terras weer openen

Banketbakker Arjen van Aalst in Hoek van Holland mag zijn terras weer openen, opgezet zoals het in de oude situatie was. Dit totdat er een definitieve nieuwe oplossing is gevonden. Dit laat deelraadvoorzitter Hestia Reukema op WOS Radio weten nadat zij maandag de bakker op de hoogte heeft gesteld.

De banketbakker heeft jarenlang voor zijn winkel een terras gerund, maar na een bezoek van Stadstoezicht in de zomer van 2011 werd hij op het gemeentehuis op het matje geroepen. Daar kreeg hij de mededeling dat hij zijn terras per direct moest sluiten. Volgens huidige regels van de gemeente mag een detailhandelbestemming namelijk niet gebruikt worden voor horecadoeleinden.

Voor zowel de VVD-fractie in Hoek van Holland als in Rotterdam was dit onacceptabel. Beiden dienden schriftelijke vragen in bij respectievelijk de deelraadsbestuur en het college van b en w. Hestia Reukema liet vervolgens weten samen met het Rotterdamse college te bekijken of er een uitzondering op de regels gemaakt kan worden, zodat banketbakker Van Aalst zijn terras kan behouden.