Archief

'Meer plekken voor scootmobielen in Maassluis'

De gemeente Maassluis en de woningcorporatie Maasdelta moeten zorgen voor voldoende bergplaatsen en oplaadpunten voor scootmobielen. Die moeten met name bij complexen met 55+ woningen komen.

Dat stelt de Verenigde Senioren Partij in Maassluis in schriftelijke vragen aan het college van B en W. De fractie vindt dat de gemeente de mond vol heeft over het zo lang mogelijk zelfstandig blijven functioneren en participeren van burgers, maar betwijfelt of de voorzieningen wel daarop aansluiten.

Als voorbeeld haalt de VSP de 55-plus woningen bij het Parkhof aan. Daar zijn te weinig plaatsen voor scootmobielen. Volgens de fractie zal de vraag alleen maar toenemen. Bovendien is er onrust, omdat de voertuigen mogelijk naar de kelder worden verbannen.

De VSP fractie vraagt het college of die ook van mening is dat de gemeente een zorgplicht heeft als het gaat om voldoende bergplaatsen en oplaadpunten. Daarnaast vraagt de fractie of het college bereid is om hierover met Maasdelta in gesprek te gaan om te komen tot een oplossing.

Categorieen:
Maassluis Algemeen