Archief

Zaterdagvoetbal: HVC'10 redt net nacompetitie

Hoofdklasse B

In de kampioenswedstrijd van Scheveningen kon Excelsior Maassluis niet stunten. Op Houtrust won Scheveningen met 4-0 waardoor het kampioen werd en promoveerde naar de topklasse. Excelsior Maassluis is het seizoen geëindigd op een keurige vijfde plaats. De tricolores zijn klaar in de competitie.

Eerste klasse B

Op de laatste speeldag wist FC 's-Gravenzande zich eindelijk veilig te spelen. Bij FC Rijnvogels werd met 3-1 gewonnen. Na een turbulent seizoen eindigt de fusieclub op een tiende plaats.

Tweede klasse C

In deze klasse waren de ogen het meest gericht op de strijd om het kampioenschap. DSVP, HVC'10 en DUNO streden nog om de laatste eer. DSVP won haar kampioenswedstrijd dik van RAS waardoor het de laatste periode won en promoveert naar de eerste klasse. De strijd om de vervangende periode was uiterst spannend. Uiteindelijk wist promovendus HVC'10 op één doelpunt verschil beslag te leggen op de vervangende periode van kampioen DSVP. De Hoekse fusieclub speelt komende week een tweeluik tegen Spijkenisse voor een plaats in de tweede ronde van de nacompetitie.

MVV'27 moest winnen van Lyra om een kans te behouden op lijfsbehoud. Dit sprookje was al na 45 minuten een missie impossible. De Lierse ploeg stond toen al met 2-0. Uiteindelijk werd het op sportpark De Zweth een 4-1 zege voor Lyra. MVV'27 eindigde als elfde en speelt in de eerste ronde van de nacompetitie tegen Berkel. De Maaslandse ploeg moet degradatie gaan afwenden in de barrage.

Lyra eindigde na een stroeve start en na een indrukwekkende inhaalreeks als zevende.

Tweede klasse D

VDL kon de derde periode winnen indien het zelf won van Spirit en dat gebeurde ook met 4-2. De promovendus was afhankelijk van Rozenburg dat moest verliezen. Dit gebeurde niet waardoor Rozenburg de derde periode won. VDL heeft geen nacompetitie maar debuteerde prima met een negende plaats.

Derde klasse B

Monster is de nacompetitie ingegaan als winnaar van de derde periode. De aanstaande fusiepartner van sv Polanen speelde gelijk tegen KMD (3-3), maar zag concurrent Duindorp verliezen van kampioen Naaldwijk (0-2). Monster eindigde als tweede op de ranglijst en speelt in de eerste ronde van de nacompetitie tegen CVC Reeuwijk.

Sv Polanen eindigde haar bestaan als zelfstandige club met een gelijkspel tegen Die Haghe (2-2). De Monsterse club is als vierde geëindigd. KMD eindigde als vijfde op de ranglijst.

Westlandia sloot het seizoen af met een 5-1 zege op Houtwijk. De Naaldwijkers eindigden als negende op de ranglijst.

Derde klasse C

Honselersdijk had nog een klein beetje hoop op een misstap van Lombardijen. Dat deed de koploper uiteindelijk wel door het behalen van een gelijkspel, echter dat was voldoende om het kampioenschap op te eisen. Honselersdijk won van FC Maense en legde tevens beslag op de derde periodetitel. In de eerste ronde van de nacompetitie is PPSC de tegenstander.

MSV'71 en Maasdijk maakten er op de slotdag van de competitie een doelpuntenfestijn van. Aan de Lange Kruisweg in Maasdijk zegevierde de thuisploeg met 7-3. Hierdoor wist Maasdijk als zevende te eindigen en deed dat op doelsaldo voor streekgenoot MSV'71 dat als achtste eindigde.

Vierde klasse D

Verburch was al verzekerd van nacompetitie en doet dat nu als winnaar van de derde periode. In de nacompetitie spelen de Poeldijkers een mini-competitie tegen Leiden en Te Werve.

Karakteristieken

Scheveningen - Excelsior Maassluis 4-0 (3-0)

Scheveningen kampioen

FC Rijnvogels - FC 's-Gravenzande 1-3 (0-3)

Michiel van den Berg, Rashidi Gilkens (2)

FC 's-Gravenzande door deze zege helemaal veilig

Lyra - MVV'27 4-1 (2-0)

Lyra: Nico Roos, Jaskin Oskok (2), Bart van Wensen

MVV'27: Roel Notenboom (pen)

MVV '27 speelt nu nacompetitie tegen degradatie, eerste duel as zaterdag MVV '27-Berkel

HVC'10 - Oestgeest 3-1 (1-1)

Leroy Smits (2), Steven Wapenaar

HVC '10 speelt nacompetitie voor promotie (HVC '10 had 1 doelpunt over om vervangende periode te pakken); eerste wedstrijd Spijkenisse-HVC '10

Spirit - VDL 2-4 (1-0)

Rodney Remmerswaal (3), Huseyin Kozan

Door zege Rozenburg loopt VDL derde periode mis

Naaldwijk - Duindorp 2-0 (1-0)

Martin de Zeeuw, Hans Bergwerff

Monster - KMD 3-3 (2-2)

Monster: Richard van Trier, Koos van Spronsen (2)

KMD: Dave Veenman, Jules Maring, Roy van Velden

Monster wint derde periode; eerste duel as zaterdag CVC Reeuwijk-Monster

Die Haghe - Polanen 2-2 (1-1)

Patrick Johler, Kees Hendriks

Westlandia - Houtwijk 5-1 (1-0)

Bas Wesseling, Brandon van den Berg (2), Lester Meijer (2)

Honselersdijk - FC Maense 2-1 (1-0)

Mourad Naïmi, Mike Mast

Door gelijkspel van Lombardijen, wonnen de Rotterdammers de titel in 3C;

Honselersdijk speelt nacompetitie voor promotie, eerste duel as zaterdag PPSC-Honselersdijk

Maasdijk - MSV'71 7-3 (3-0)

Maasdijk: Kevin van den Berg (2), Silvio Vermeer (3), Jack Gardien, Steven Olsthoorn

MSV'71: Jorge Gomes (2, waarvan 1 penalty), Sander Broekhuizen

Verburch - DVC 5-0 (2-0)

Bas Hogervorst (3), Kevin van Vliet, Twan Barendse

Verburch speelt nacompetitie voor promotie tegen Zestienhoven en Te Werve