Archief

Korfbal: ONDO slaat aanval op koppositie af

Eerste klasse F

CKC Maassluis lijkt zich twee speelronden voor het einde van de competitie veilig gespeeld te hebben. Lijkt, want CKC Maassluis heeft na de winst op VEO (12-11) nog één punt nodig om definitief veilig te zijn. De Maassluize ploeg staat nu vierde op de ranglijst met 12 punten. De voorsprong op een onveilige zevende plaats is vier punten.

Streekgenoot ODO behaalde een knap gelijkspel tegen kampioenskandidaat HKC (15-15). De hekkensluiter uit Maasland dacht dat ze een punt gewonnen hadden ten opzichte van Korbatjo, echter deze ploeg won haar wedstrijd. ODO heeft als hekkensluiter twee punten achterstand op Korbatjo dat zevende staat. De nummer acht degradeert en de nummer zeven speelt een beslissingswedstrijd om klassenbehoud.

Tweede klasse G

De topper tussen ONDO en RWA eindigde in een gelijkspel. In 's-Gravenzande sloeg koploper ONDO de aanval af van RWA. Na de reguliere speeltijd was de eindstand 11-11. Het verschil tussen beide ploegen blijft één punt in het voordeel van ONDO. De koploper speelt nog uit tegen Merwede en ontvangt in 's-Gravenzande Korbis. RWA speelt thuis nog tegen Animo en gaat op bezoek bij Vitesse.

Tweede klasse H

Valto heeft zich twee speelronden voor het einde veilig gespeeld in haar klasse. In De Lier hield de thuisploeg koploper Swift af van een zege. Valto en Swift sloten af met een 12-12 gelijkspel.

Streekgenoot Dijkvogels is nog steeds niet veilig. De Maasdijske ploeg verloor ACKC (12-9) en verzuimde hierdoor zich bijna veilig te spelen. In deze klasse is Sormvogels al gedegradeerd. Voor de laatste degradatieplaats komen vier ploegen in aanmerking. Dijkvogels staat vierde met tien punten evenals ACKC en Weidevogels. ONDO uit Middelburg heeft negen punten.