Handbal: nipt verlies heren Quintus

Eredivisie, kampioensgroep

Quintus heeft de voorlaatste wedstrijd in de kampioensgroep verloren. In Zwarte Meer verloor de Heulse ploeg met miniem verschil van Hurry Up: 28-29. Beide ploegen speelden een gelijk opgaande wedstrijd. Hoewel Hurry Up voortvarend begonnen was, kwam Quintus knap terug. Bij rust leidde de thuisploeg met 15-14. In de tweede helft ging het gelijk op. Het verschil was nooit meer dan één of twee doelpunten. Hurry Up plaatste zich door deze zege voor de Benuluxliga voor het komend seizoen.

De laatste wedstrijd in de kampioensgroep werd gewonnen door Quintus. In de Van der Voort hal won de thuisploeg met 26-23 van Succes Schoonmaak/VOC. De ruststand was 15-9 in het voordeel van de Westlandse dames. VOC liep door de nederlaag een plaats in de finale om het landskampioenschap mis. Deze srijdt gaat nu tussen regerend landskampioen MizuaAi/Dalfsen en Westfriesland/SEW.

Quintus is de kampioensgroep als vierde geeïndigd nadat de reguliere competiie als derde was afgesloten.

Aanstaande dnderdagmiddag speet Quintus tegen Dalfsen de bekerfinale. Plaats van handeling is het Topsportcentrum in Almere. Aanvang van het dul is 13.30 uur.