Archief

Van Buuren: Aanklacht nog krachtiger

Wie gehoopt had, dat Maarten van Buuren na de felle kritiek op het waarheidsgehalte van zijn oorlogsboek 'De Afrekening' wel wat zou inbinden, komt bedrogen uit. In de binnenkort te verschijnen tweede druk staan nieuwe onthullingen over het gewapend verzet. "De aanklacht is hiermee nog krachtiger geworden", zo heeft hij aangekondigd.

Van Buuren baarde eind februari dit jaar opzien, doordat hij afzegde voor de lezing die hij in Naaldwijk zou houden bij het Genootschap Oud-Westland. De auteur bleef weg, omdat hij zogenoemde haatmails zou hebben ontvangen vanuit het Westland.

In het boek 'De Afrekening' wordt betoogd, dat er in en na de Tweede Wereldoorlog door diverse verzetsgroepen herhaaldelijk misdaden zijn gepleegd. Het gaat daarbij vooral om onthullingen over de knokploeg onder leiding van de Westlandse tuinder Piet Doelman.

Van Buuren komt zaterdagochtend 19 mei weer naar zijn geboortestad Maassluis voor een 'lezing en debat' in het Witte Kerkje aan de Constantijn Huygensstraat. De bijeenkomst begint om 10.00 uur.