Archief

Westland praat over jeugdbeleid

Onder leiding van de gemeente Westland hebben diverse partijen die betrokken zijn bij jongeren, gepraat over het jeugdbeleid. Reden voor de bijeenkomst was, dat de gemeente dit jaar nieuw beleid ontwikkelt en de mensen uit de praktijk daar graag nauw bij wil betrekken.

Volgens de gemeente is het huidige beleid niet meer actueel. Ook is er in de loop der tijd steeds meer verantwoordelijkheid op het gebied van jeugdzorg bij de gemeente komen te liggen.

Tijdens de bijeenkomst gingen onder meer politieagenten, kleuterleidsters en vertegenwoordigers van sportverenigingen met elkaar in gesprek. Gesproken werd over praktijkvoorbeelden, waarbij aandacht werd besteed aan hoe problemen in bepaalde situaties kunnen worden opgelost en wat de belangrijkste pijnpunten zijn.

Wethouder De Goeij meldde, dat er in Westland 2.300 kinderen zijn die zijn doorverwezen naar jeugdzorg. Ze benadrukte het belang van de kennismaking tussen diverse partijen. "Je moet elkaar kennen om informatie te kunnen delen", besloot ze.

Categorieen:
Westland Algemeen