Archief

'Weinig effect Bleizo op Naaldwijk'

Een zogeheten Factory Outlet Centre in Lansingerland zal een minimaal effect hebben op de omzet van winkeliers in het centrum van Naaldwijk. Dit staat in de uitkomsten van een studie in opdracht van de provincie Zuid-Holland naar de te verwachten effecten van het outletcentrum 'Bleizo' op de regio tot 2020.

Volgens de plannen komt er in het nog te ontwikkelen gebied Bleizo een winkelcentrum in restpartijen, dat vergelijkbaar is met Bataviastad. Het project omvat 20.000 m2 aan detailhandel. De verwachting is, dat Bleizo in de toekomst ruim 4 miljoen mensen per jaar aantrekt.

In het onderzoek zijn drie varianten van het de outletcentrum betrokken. Als gekozen wordt voor de variant met een groot gedeelte hoogwaardig aanbod in Bleizo, zal dit een negatief effect van 0,5% hebben op de zogeheten vloerproductiviteit van het centrum van Naaldwijk. Bij de variant met alleen een regulier aanbod heeft dit een negatief effect van 0,2%.

Onder meer de raadsfractie van CDA Westland liet in maart weten zich zorgen te maken over de komst van het outletcentrum. Volgens de fractie zou dit ten koste gaan van de Westlandse detailhandel.