Archief

Reparatie gemeentehuis Monster kost miljoen euro

Het chronische onvermogen van de gemeenteraad Westland om knopen door te hakken over de concentratie van de huisvesting van de gemeentelijke organisatie levert weer een forse kostenpost op. Mede als gevolg van uitgesteld onderhoud, is het dak van het gemeentehuis aan de Choorstraat in Monster dermate lek, dat het noodzakelijk herstel aan dit dak en aan andere voorzieningen in het pand rond 1 miljoen euro gaat kosten.

Deze financiële tegenvaller werd woensdagavond onthuld door burgemeester Van der Tak tijdens een vergadering van de raadscommissie Bestuur, toen deze bezig was met haar gedachtewisselingen over het 'Procesvoorstel huisvesting gemeentelijk organisatie'.

Van der Tak toonde begrip voor de ergenis van woordvoerder Witkamp van LPF Westland over het steeds maar uitblijven van een beslissing over een nieuw gemeentehuis. "Het is tijd voor een besluit", aldus Van der Tak.

De gemeenteraad zal op 22 mei het voorstel bespreken om door een onafhankelijk bureau een onderzoek te laten uitvoeren op grond van de uitgangspunten welke op die avond door de raad worden vastgesteld. Volgens het nu voorliggende tijdpad zal begin september tot besluitvorming worden overgegaan.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen