Archief

'Maak vaart voor Ter Heijde'

"Begin zo snel mogelijk met de beloofde nieuwbouw in Ter Heijde." Dat was dinsdagavond de kern van het pleidooi van zowel enkele insprekers als van diverse fractiewoordvoerders in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad. Daarom willen zij dat met grote voortvarendheid het opgestelde ontwerpbestemmingsplan Ter Heijde ter inzage wordt gelegd.

Namens de bewonersvereniging Hint sprak Astrid Leurink. "Het is niet de eerste keer dat wij hier staan", merkte zij op. "Wij kijken nu al ruim twee jaar aan tegen een gapend gat midden in ons dorp. De mensen zijn bang, boos en onzeker." Zij hoopt dat de gemeente en woningcorporatie Arcade snel door kunnen gaan.

Diverse raadsleden stonden stil bij de parkeerproblematiek in Ter Heijde. Recreatieverkeer moet worden verwezen naar het grote parkeerterrein bij het Molenslag in Monster. Wethouder Meijer kondigde in dit verband aan, dat het door velen verlangde voetpad tussen genoemd parkeerterrein en het dorp Ter Heijde er daadwerkelijk komt.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen