Archief

Groep Maassluizers aangehouden voor misdrijven

In Maassluis zijn zeven jongemannen in de leeftijd van 20 tot 25 jaar aangehouden op verdenking van onder meer inbraken en mishandelingen in de regio's Rotterdam-Rijnmond en Hollands-Midden. De Maassluizers zijn in de periode van december tot april aangehouden door de bovenregionale Recherche Zuid-West in samenwerking met het wijkteam Maassluis.

De jongemannen worden verdacht van 17 inbraken in zorgcentrum De Tweemaster in Maassluis. Daarnaast worden ze in ieder geval in verband gebracht met negen woninginbraken en twee pogingen tot inbraak, zes bedrijfsinbraken, twee mishandelingen, diefstal van een personenauto en handel in verdovende middelen.

De mannen kwamen in beeld na een reeks winkeldiefstallen, woning- en winkelinbraken, beledigingen en bedreigingen, onder anderen tegen politieagenten. Dit gebeurde in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen, Rockanje en Gouda. Naar aanleiding van signalen van de wijkpolitie in Maassluis, startte een team van de Bovenregionale Recherche Zuid-West, onder leiding van het Openbaar Ministerie, een onderzoek.

Vier van de verdachten zitten nog vast. Drie verdachten zijn op vrije voeten gesteld, maar blijven nog wel verdachte. Het onderzoek wordt door de recherche van district Waterweg-Noord voortgezet. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Categorieen:
Maassluis Algemeen