Archief

Situatie Dukdalf onzeker, ondanks val kabinet

De bezuinigingen van het Rijk op de sociale werkplaatsen mogen door de val van het kabinet nu van tafel zijn, de gemeente Maassluis weet nog niet wat hiervan de consequenties zijn voor Dukdalf. Met name omdat volgens de gemeente de gedachte achter de Wet Werken naar Vermogen breed wordt gedragen door de Tweede Kamer.

Het is het daarom niet ondenkbaar, dat een volgend kabinet het plan om Wajong, sociale werkvoorziening en bijstand samen te voegen en de uitvoering onder te brengen bij gemeenten, in aangepaste vorm alsnog omarmt.

De gemeente Maassluis heeft al vergaande plannen klaar liggen om de bezuinigingen vanaf 2013 door te voeren. In dit plan vallen er geen gedwongen ontslagen. Wel zou het aantal medewerkers op de sociale werkplaats, wat nu nog ligt op 250, in een periode van twintig jaar geleidelijk dalen naar ongeveer 83. Bij de ambtenaren die nu bij Dukdalf werken, moeten er uiteindelijk vijf voltijdbanen verdwijnen.

Daarnaast zou de zogeheten moffelstraat, waar onder meer campingmeubelen en traphekjes een poedercoating krijgen, verdwijnen. Verder worden diverse productie-afdelingen samengevoegd. Met dit plan betekent het overigens niet dat Dukdalf stopt met het maken van campingmeubelen. Het bedrijf gaat hiervoor een nieuw contract sluiten met een externe partner.

Categorieen:
Maassluis Algemeen