Archief

Aftrap gegeven voor Duurzame Dinsdag

Op de locatie van het aardwarmteproject Green Well Westland in Honselersdijk is dinsdag de aftrap gegeven voor de provinciale editie van Duurzame Dinsdag. Dit gebeurde door het overhandigen van een koffertje door gedeputeerde Govert Veldhuijzen van de Provincie Zuid-Holland aan wethouder Theo Duijvestijn van gemeente Westland.

Het doel van Duurzame Dinsdag is initiatieven op het gebied van duurzaamheid onder aandacht te brengen van de politiek. Alle ideeën worden op de eerste dinsdag van september aangeboden aan het kabinet. Op deze dag worden ook de beste ideeën bekendgemaakt en reikt de minister aan een aantal initiatiefnemers van ideeën een Duurzaam lintje uit. Iedereen kan vanaf nu een duurzaam idee - groot of klein maakt niet uit - insturen via www.duurzamedinsdag.nl

Tijdens de bijeenkomst in Honselersdijk was ook László Körössy aanwezig. Hij had tijdens de Duurzame Dinsdag van 2010 een idee ingediend om naast snelwegen kassen te bouwen en deze wegen tevens te overkappen met kassen. Zo kan de CO2- uitstoot opgevangen worden en gebruikt worden voor de kassen. Daarnaast kunnen de kassen langs de snelweg tevens dienen als geluidswal.



Hoewel er destijds enthousiast gereageerd werd op zijn idee, gooide de economische crisis roet in het eten en werd het idee in de ijskast gezet. Ook nu reageerden de gedeputeerde en de wethouder Duijvestijn positief op het idee, maar zitten er nog wel wat haken en ogen aan de technologie om de CO2 op te vangen. Körössy gelooft evenwel in zijn idee en dient het daarom dit jaar opnieuw in.