Archief

Reukema maakt zich zorgen over 'Westlandse haven'

Deelgemeentevoorzitter Hestia Reukema van Hoek van Holland maakt zich zorgen over de effecten van het op grote schaal gebruiken van een 'Westlandse haven'. Dat zegt ze naar aanleiding van een intentieovereenkomst die maandagmiddag getekend wordt door betrokkenen van de Fresh Corridor.

In de verklaring zeggen 11 Westlandse bedrijven en Stena Line per jaar tussen de 10.000 en 15.000 containers per binnenvaartschip te zullen vervoeren. Het betreft importcontainers vanuit het Rotterdams havengebied met groente en fruit voor het Westland.

Volgens Reukema heeft de overslag gevolgen voor de Hoekse bevolking. Zo zal de lucht- en geluidskwaliteit er onder lijden en zorgt de overslag voor extra druk op het wegennet. Tot haar verbazing is de deelgemeente echter nooit betrokken geweest bij de gesprekken over de Fresh Corridor.

"Ik vind het dan ook niet gepast om bij een feestelijk moment voor private partijen én de gemeente Westland aanwezig te zijn, terwijl op nog geen enkele wijze bekend is wat de gevolgen zijn voor de inwoners van Hoek van Holland", aldus Reukema. Zij heeft dan ook besloten niet naar de ondertekening te gaan.