Archief

Geen Aldi-supermarkt voor Maassluis

De Aldi-supermarkt die aan de Industrieweg in Maassluis moest komen, mag zich daar definitief niet vestigen. Het college van B en W vindt de winkel niet passen in het bestemmingsplan Kapelpolder. Dat voorziet namelijk alleen in ruimte voor 'industriƫle bedrijven met bijbehorende erven'.

Volgens het bestemmingsplan is handel wel mogelijk, maar alleen als die ondersteunend is aan de industrie. Dit betekent dat detailhandel in de vorm van een supermarkt niet mogelijk is. In het beoogde pand zat voorheen een vestiging van winkelketen It's.

Het college van B en W had op 16 november vorig jaar al besloten om de vergunning voor een supermarkt te weigeren, maar hiertegen was een bezwaarschrift ingediend. De commissie voor de bezwaarschriften had deze vervolgens in februari gegrond verklaard, omdat de afwijzing niet voldoende gemotiveerd was. Het college heeft daarom het afwijzingsbesluit aangepast.

De gemeente is sinds maart bezig met een procedure om het bestemmingsplan Kapelpolder opnieuw op te stellen, maar daarin zal geen plaats zijn voor detailhandelsbedrijven of een supermarkt.

Categorieen:
Maassluis Algemeen