Archief

Er gloort hoop voor De Boemerang

De gemeenteraad van Westland ziet graag nog vóór de zomer een voorstel van het college van B en W over de gymnastiekaccommodatie voor De Boemerang, een school voor speciaal basisonderwijs in Naaldwijk. Gezien de teneur van de discussie in de raadscommissievergadering van maandagavond, mag De Boemerang enige hoop koesteren dat er toch nog een eigen gymzaal komt.

De school wil niet de dupe worden van de onderbezetting van sporthal De Pijl tijdens de uren overdag, welke door het college - op grond van een verordening - kan worden aangegrepen als grond voor intrekking van de toezegging. In juni vorig jaar, al in de uitvoeringsprocedure van de gymzaal, werd de gemeente geconfronteerd met het plotselinge vertrek van het Flora College als belangrijke gebruiker van De Pijl.

De sporthal kan niet zonder de gemeente, want om een grondige renovatie te financieren, dient de gemeente garant te staan. Echter, als de exploitatie op voorhand een verlies oplevert, kan de gemeente die garantie niet verlenen.

Directeur Edward van Reenen van De Boemerang hield de raadsleden voor, dat het volstrekt onverantwoord is om met slechts enkele begeleiders met een groep kinderen met gedragsstoornissen langs een drukke straat te gaan lopen naar de sporthal. Namens de ouders waarschuwde Mirjam Flikweert voor "het spelen van Russisch roulette op de stoep langs de Verdilaan".

Namens sporthal De Pijl stelde woordvoerder Maarten van der Starre, dat het bestuur er bouwtechnisch alles aan wil doen om aan de verlangens van De Boemerang tegemoet te komen. Hij opperde om het lopen naar De Pijl als een verkeersles te programmeren. Er staat immers op de site van De Boemerang, dat de school de kinderen wil opvoeden tot zelfstandigheid, zo merkte hij op.

Toch bleken veel raadsfracties zeer gevoelig voor de risico's en vonden zij bovendien, dat het exploitatieprobleem van De Pijl los moet worden gezien van de beloofde eigen gymzaal voor De Boemerang.