Zondagvoetbal: Schipluiden ontsnapt, Den Hoorn baalt

Hoofdklasse A

Westlandia heeft in de voorlaatste ronde directe degradatie afgewend door een knappe 2-0 zege op Elinkwijk. De Naaldwijkers speelden op een gegeven moment met negen tegen elf en doordat Elinkwijk niet doordrukte, bleef Westlandia uitzicht houden op een goed resultaat. Westlandia kan op de laatste speeldag degradatiewedstrijden ontlopen indien het wint van RKAVV en DHC niet wint tegen HFC. Overigens behaalde het tweede team het kampioenschap in de reserve hoofdklasse.

Eerste klasse B

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Dat bleek ook aan de Noordweg in Wateringen. Enkele weken geleden leek VELO uitgeschakeld voor nacompetitie, maar een wedstrijd voor het einde gloort de nacompetitie. FC Boshuizen was op de voorlaatste dag van de competitie naar Wateringen gekomen om het kampioenschap te vieren, maar voor de tweede keer op rij ging het feest niet door voor FC Boshuizen. VELO won in blessuretijd met 3-2. Om nacompetitie te halen moet VELO komend weekend winnen en hopen dat Quick de derde periode wint. De Wateringerse nemen dan de vervangende periode over van de kampioen.

Derde klasse C

De dorpsderby tussen Den Hoorn en Schipluiden eindigde in een anticlimax voor Den Hoorn. Ver in blessuretijd van de tweede helft maakte Schipluidenaar Peter van Oyen hands in het strafschopgebied. De toegekende strafschop en eventueel winnende treffer lag op de schoen van Michiel Draaisma. De spits van Den Hoorn zag zijn strafschop gestopt worden door de keeper van Schipluiden. Het duel eindigde in 0-0, waardoor Schipluiden komende zondag tegen Erasmus het kampioenschap binnen kan halen. Den Hoorn is inmiddels verzekerd van nacompetitie.

De wedstrijd van Verburch tegen TAC'90 werd gestaakt in de 65ste minuut vanwege een blessure van de scheidsrechter. De Poeldijkers hadden op dat moment de leiding met 3-1, dit zou genoeg zijn om degradatiewedstrijden te ontlopen. Komende week wordt het duel uitgespeeld.

Vierde klasse D

Quintus en RVA Anadolu spelen een beslissingswedstrijd om het kampioenschap. De Heulse ploeg won haar laatste competitieduel op zondag van Hargasport en zag tot vreugde koploper RVA Anadolu gelijkspelen tegen Wippolder. Komend weekend zal de beslissingswedstrijd gespeeld worden.

Naaldwijk nam met een 4-1 afscheid van het standaardvoetbal op zondag en eindigde als laatste in haar klasse.

Michiel Draaisma mist strafschop in blessuretijd voor Den Hoorn

Verburch-TAC '90 gestaakt 3-1 vanwege blessure scheidsrecher in 65ste minuut (1-0 ruststand)

Nick van Zeijl (2) Paul van Leeuwen

Quintus-Harga Sport 7-0 (2-0)

Gino Zwirs (2). Erik Verbeek (2), Michel van Kester, Tim de Kok, eigen doelpunt HS

Quintus speelt as zondag beslissingsduel op neutraal terrein tegen RVA Anadolu voor titel in 4D

SC Spaland-Naaldwjk 5-1 (3-0)