Archief

Bronswijk pakt goud op werpvijfkamp

Olympus '70-atleet Marco Bronswijk heeft zondag bij de Nederlandse kampioenschappen werpvijfkamp de nationale titel bij de mannen 45-plus veroverd. De 's-Gravenzander behaalde in het Noord-Brabantse Veldhoven een totaal van 3.203 punten, een nieuw persoonlijk record waarmee hij zijn tegenstanders ruimschoots de baas bleef.

Zijn resultaten per onderdeel waren: discuswerpen 35,04 meter, kogelstoten 11,05 meter, speerwerpen 39,91 meter, kogelslingeren 38,49 meter en gewichtwerpen 11,24 meter. De prestaties bij het discuswerpen, het kogelstoten en het speerwerpen betekenden nieuwe Westlandse records in de leeftijdscategorie 45-plus.

Zaterdag had 45-jarige Bronswijk in zijn nieuwe leeftijdscategorie al twee medailles behaald bij de aparte nationale kampioenschappen op de onderdelen kogelslingeren en gewichtwerpen.

Bij het gewichtwerpen kwam Bronswijk in zijn vijfde poging tot 11,97 meter, een nieuw Westlands record, en goed voor zilver. Het record stond sinds vorig jaar al op zijn naam met 11,21 meter.

Hierna volgde een tweede zilveren medaille bij het kogelslingeren. Met een afstand van 38,95 meter verbeterde Bronswijk zijn Westlands record bij de veteranen dit jaar al voor de vierde maal. Nu kwam hij 26 centimeter verder dan een week eerder.