Archief

Zaterdagvoetbal: merendeel beslissingen valt op laatste speeldag

Hoofdklasse B

Excelsior Maassluis leek uitgeschakeld voor een prijs in de hoofdklasse, echter door het verrassend verlies van koploper Scheveningen en winst op hekkensluiter Heerjansdam hebben de tricolores nog kans op de derde periodetitel. Excelsior Maassluis staat in de laatste periode één punt achter de koplopers Scheveningen en Hoek. Komende zaterdag staat de kraker tegen Scheveningen op het programma. In Scheveningen kan de thuisploeg kampioen worden.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande is nog niet veilig. Op het Juliana sportpark verloor de formatie van interim-trainer Reinier van Mierlo met 1-0 van Deltasport. In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie moet de fusieclub winnen van FC Rijnvogels om op eigen kracht zeker te zijn van handhaving zonder nacompetitie. Bij een andere stand is de ploeg afhankelijk van Spijkenisse.

Tweede klasse C

HVC'10 blijft meedingen om het kampioenschap. In Maasland won HVC'10 met 1-0 van de thuisploeg. Voor de titel zijn drie gegadigden, namelijk koploper DSVP dat één punt voorsprong heeft op HVC'10 en DUNO. Volgende week volgt de ontknoping met misschien wel een mini-competitie om het kampioenschap.

Lyra speelde zich definitief veilig door te winnen in Scheveningen van SVC'08. Het werd 3-2 voor de Lierse ploeg die hiermee MVV'27 een dienst bewees. De Maaslanders kunnen volgende week veilig zijn als streekgenoot Lyra de overwinning gunt aan MVV'27 en Gouda verliest bij kampioenskandidaat DUNO. De uitslag van SVC'08 tegen Haaglandia is in dit geval dan niet van belang.

Tweede klasse D

Promovendus VDL doet nog volop mee voor een plaats in de nacompetitie. De ploeg van trainer Peter Broekman won met 3-2 van NSVV en staat nu op drie punten van Rozenburg dat in ieder geval al in het bezit is van een nacompetitieticket door overname van de periode van kampioen SHO. Eén ding is zeker bij winst van VDL en verlies van Rozenburg speelt de promovendus nacompetitie.

Derde klasse B

De kaarten zijn voor de regioploegen geschut. Naaldwijk is kampioen. KMD, sv Polanen en Westlandia zijn veilig en spelen geen nacompetitie. Alleen Monster speelt in het toetje na de competitie. Met welke periode de Monsterse ploeg het strijdperk intreedt is nog niet duidelijk. Monster kan zelf de derde periodetitel in de wacht slepen bij winst op streekgenoot KMD. Bij verlies is Monster afhankelijk van Naaldwijk, wint de kampioen van Duindorp dan volstaat zelfs een nederlaag voor Monster. In ieder geval heeft Monster de vervangende periode van kampioen Naaldwijk op zak.

Derde klasse C

Honselersdijk sneed zich zelf in de vingers door gelijk te spelen tegen IJVV de Zwervers. Koploper Lombardijen won haar wedstrijd wel, waardoor het verschil tussen beide ploegen is opgelopen tot drie punten. Het hoogst haalbare voor Honselersdijk is een beslissingswedstrijd om het kampioenschap. In ieder geval speelt de Oranjebrigade nacompetitie hetzij via winst in de derde periode of via de vervangende periode van Lomardijen.

Maasdijk wist zich op eigen kracht veilig te spelen door een puntendeling overeen te komen met FC Maense. MSV'71 was al veilig en won haar laatste thuiswedstrijd. Komend weekend treffen Maasdijk en MSV'71 elkaar.

Vierde klasse D

Verburch verloor zoals verwacht van kampioenskandidaat Semper Altius. De koploper won op eigen veld met 4-1. De Poeldijkers spelen in ieder geval nacompetitie als het volgende week minimaal één punt pakt tegen DVC.

Karakteristieken

Excelsior M - Heerjansdam 4-0 (3-0)

Wouter Gudde, Kevin Vink, Niels Redert (penalty), Niels Vonk

Jesper Leerdam stopt penalty

FC 's-Gravenzande - Delta Sport 0-1 (0-0)

Jeffrey van den Bos rood i.v.m. aanmerkingen op de leiding

SVC '08 - Lyra 2-3 (1-1)

Johny Vermeer, Roy Zeestraten, Bob Zwinkels

MVV '27 - HVC '10 0-1 (0-0)

Otmar van Deventer

VDL - NSVV 3-2 (1-1)

Juri van Es, Tim Elfers, John Bekker



KMD - Die Haghe 2-3 (2-1)

Jesse de Waard, Marco van der Helm

VCS - Monster 2-5 (1-1)

Koos van Spronsen (3), Richard van Trier (2)

LSVV '70 - Naaldwijk 1-3 (1-0)

Tim Kardol, Maik Kuivenhoven (2)

Sv Polanen - SEV 0-4 (0-0)

Loosduinen - Westlandia 5-8 (1-3)

Lester Meijer (2), Boyd Rijnenberg, Bas Wesseling, Brendan vd Berg (2, waarvan één strafschop), Erik van Vliet, Mick Enthoven

IJVV de Zwervers - Honselersdijk 3-3 (1-1)

Joost Zandvliet, Mike Mast, Mourad Naimi

FC Maense - Maasdijk 1-1 (1-1)

Steven Olsthoorn

MSV '71 - Rijnmond HS 2-0 (2-0)

Sander Broekhuizen (2)

Semper Altius - Verburch 4-1 (1-1)

Jeffrey Mast