Archief

Mijn Partij wil A4 alleen open in spits

De politieke partij Mijn Partij in Midden-Delfland stelt voor de verlengde A4 alleen in de spits te openen. Dat schrijft Jaap Renaud, geheel in Cittaslow-gedachte, op de website van de partij.

Vorige week is na jaren van gesteggel begonnen met de aanleg van het ontbrekende stukje snelweg tussen Rotterdam en Den Haag. Volgens Renaud zou de maatregel kostenvoordelen opleveren omdat er dan minder onderhoud nodig is. "Maar veel belangrijker: we houden ons gebied voor mens, dier en natuur veel leefbaarder", aldus Renaud.

Renaud zegt zich bewust te zijn van eventuele bezwaren, maar wijst erop dat Midden-Delfland als Cittaslow-hoofdstad van Nederland iets recht te zetten heeft na 'imagoschade door iets met riet'. Daarmee doelt hij op de zaak rond de dakbedekking van het duurzame nieuwe gemeentehuis, waarvoor riet uit China is gehaald.

Het beperken van de openstelling van de A4 tot de spitsuren biedt volgens Mijn Partij bijkomende voordelen. In de weekenden kunnen er bijvoorbeeld sportevenementen worden gehouden en in de nachtelijke uren kan de flora en fauna ongestoord haar gang gaan, aldus Renaud.