Archief

Burger Maassluis denkt negatief over veiligheid

In Maassluis was er in 2011 sprake van een afname van het aantal aangiften van geweld, diefstal en vandalisme, maar was er een toename van inbraken en overlast. Dat blijkt uit de Regionale Veiligheidsrapportage 2012 die vrijdag is gepresenteerd. De burger beleeft dat overigens anders, die denkt negatiever dan de daadwerkelijke cijfers aangeven.

Het gevoel van onveiligheid is in Maassluis dan ook toegenomen: 4,3 procent van de ondervraagden zegt zich vaak onveilig te voelen. Maassluis staat wat dat betreft direct onder Rotterdam en Schiedam.

In een informatiebrief aan de gemeenteraad schrijft burgemeester Karssen dat het beeld uit de regionale reportage eerdere bevindingen bevestigt op basis waarvan het Uitvoeringsprogramma Integraal Veiligheidsbeleid is vastgesteld. In Maassluis hebben 268 burgers deelgenomen aan de monitor.

Het aantal geweldsmisdrijven in Maassluis is afgenomen, de stad staat op de regionale ranglijst nu lager dan in het vorige onderzoek twee jaar geleden. Ook waren er in 2011 minder aangiften van diefstal van motorvoertuigen en fietsen. Wat dat laatste betreft zit Maassluis nu op het regionaal gemiddelde. Het aantal woninginbraken is wel toegenomen.

Het aantal meldingen van drank- en drugsoverlast laat een geringe daling zien. Wel denken de burgers dat er juist meer drugsoverlast is. Het percentage bewoners dat inschat dat overlast door groepen jongeren veel voorkomt, is gestegen. Maassluis is de gemeente waar dit percentage het meest is toegenomen. Hetzelfde geldt voor het percentage mensen dat inschat dat lastig gevallen worden op straat veel voorkomt.

Categorieen:
Maassluis Algemeen