Archief

Subsidie gemeente Rotterdam voor HVC'10

De gemeente Rotterdam heeft een investeringssubsidie van 35.000 euro toegekend aan de Stichting Sportclub Hoek van Holland van voetbalvereniging HVC'10. Die stichting werd opgericht voor de bouw van het nieuwe complex van de club.

Met de toevoeging van de gemeente heeft de club 51 procent van de beoogde 215.000 euro binnen. "We kunnen nu de resterende 49 procent gaan afbouwen en dat geeft een heerlijk gevoel," laat de club via de website weten.

Er hangt overigens een grote donkere wolk boven HVC'10. Afgelopen dinsdag meldde voorzitter Piet van der Wel aan de WOS, dat de vereniging vreest om in financiële problemen te komen in het traject rondom het nieuwe clubgebouw. De belastingdienst zou namelijk een BTW-component hebben gevonden in de subsidie van de deelgemeente, waardoor de club op het totale bedrag van meer dan 1,6 miljoen euro zeker 260.000 euro te kort zou komen.

Door de oprichting van de Stichting Sportclub Hoek van Holland zou de vereniging zes procent aan BTW betalen, maar volgens een woordvoerder van de gemeente Rotterdam zou de belastinginspectie nu een tarief van negentien procent eisen, omdat het bedrag niet ten goede komt aan de stichting, maar aan de realisatie van een nieuw clubgebouw.