Archief

Sporthal De Pijl zorgenkind gemeente Westland

De Naaldwijkse Sporthal De Pijl vormt een zorgenkind voor de gemeente Westland. De sporthal is hoognodig toe aan een grondige renovatie, maar die kan voorlopig niet worden uitgevoerd, omdat de gemeente niet garant kan staan. De wens om het complex komende zomer te gaan opknappen, is al niet meer haalbaar.

Vanuit financieel oogpunt zou de meest welkome oplossing zijn, dat basisschool De Boemerang zou komen gymmen in De Pijl. Die school voor speciaal onderwijs wil de gemeente echter houden aan de toegezegde eigen nieuwe gymzaal, waarvoor in april 2011 voorbereidingen zijn getroffen. De feitelijke bouw had inmiddels al gestart moeten zijn.

Sporthal De Pijl werd vlak voor de afgelopen zomer geconfronteerd met een enorme aderlating. Dat kwam doordat het Flora College afhaakte als gebruiker. Deze onderwijsinstelling was goed voor ongeveer de helft van de verhuur overdag. Deze uren zijn praktisch gesproken alleen te slijten aan andere onderwijsinstellingen, waardoor de ogen werden gericht op De Boemerang.

Het college van B en W heeft een uitvoerige brief gestuurd aan de gemeenteraad, die het onderwerp heeft geagendeerd voor een commissievergadering begin volgende week. In die brief stelt het college, dat De Pijl met een structureel exploitatietekort van 45.000 euro per jaar wordt geconfronteerd, als er geen oplossing voor de verloren uren overdag komt.