Archief

Podium Westland voortaan in centrum Naaldwijk

De vijfde editie van Podium Westland vindt niet plaats op het terrein van het Westerhonk in Monster, maar in het centrum van Naaldwijk. Verder vindt het festival dit jaar iets later plaats dan gebruikelijk, namelijk op 15 september in plaats van in juni. Daardoor geldt het als de opening van het culturele seizoen. Overigens is Podium Westland dit jaar niet alleen overdag, maar ook 's avonds te bezoeken.

De Muziekschool Westland, de korenfederatie en Dario Fo hebben een afwisselend programma met onder meer koren, orkesten, ensembles en talenten in de Oude Kerk en op het podium op het Wilhelminaplein. In het voormalige Rabobankgebouw zullen 20 verschillende Westlandse bands optreden. Verder worden er in dat gebouw DJ-cursussen gegeven en zijn er, in samenwerking met Nederland 3, jamsessies.

De beeldende kunst wordt vertegenwoordigd door Kunsthuis18 en kunstcollectief WIT, die inhaken met de start van de atelierroute. Ook houden zij diverse exposities en verzorgen zij schilderworkshops.

Overdag vindt een unieke samenwerking plaats tussen de dansscholen uit het Westland: Dance Expression, Dans Creatie, Dansschool Papillon en DOS, die gezamenlijk heel bijzondere dansshows verzorgen.

's Avonds is Dario Fo in De Naald te zien met een toneelstuk en in de grote zaal van De Naald is er een optreden van cabarettrio Brokstukken. Maar eerst kan men overdag ook nog terecht in het gemeentehuis, waar het Historisch Archief en het Westlands Museum uitpakken.