Archief

Meppelink toch niet naar Westlandia

Rob Meppelink zal volgend seizoen geen trainer worden van het zondagelftal van voetbalvereniging Westlandia. Dat heeft voorzitter Stefan Kester donderdag bevestigd na verschillende berichten in de media. "Wij zijn hier absoluut niet blij mee," reageerde Kester.

Volgens de voorzitter heeft Meppelink gebruik gemaakt van een clausule in een contract, waarmee hij bij interesse van een BVO alsnog zou kunnen beslissen om niet bij de hoofdklasser aan de slag te gaan. De 46-jarige ex-trainer van onder meer ADO Den Haag, RBC Roosendaal en AZ zou volgens verschillende berichten vertrekken naar een club in Mexico.

"Dit is een kans die we hem niet willen ontnemen, maar het is voor ons wel heel vervelend," was de reactie van Kester. "En dat is eigenlijk nog een understatement. Ik zou hele andere woorden kunnen bedenken om hierop te reageren, maar die passen niet bij mijn functie."

Nadat in december vorig jaar bekend werd dat de toenmalige trainer Marten Glotzbach volgend seizoen niet verder zou gaan, ging de club op zoek naar een nieuwe trainer. Die werd gevonden in Rob Meppelink. Kester: "We hebben vervolgens zoveel tijd aan het hele proces besteed en als dan blijkt dat alles voor niets is geweest, dan is dat niet iets om blij van te worden."

Maar de mededeling van Meppelink kwam niet helemaal als een verrassing. "Ik kreeg al een aantal weken geleden wat signalen, maar omdat Meppelink al helemaal bezig was met het opzetten van een technisch beleidsplan, besteedde ik er niet zoveel aandacht aan," vervolgt Kester. "Daarnaast zei Meppelink zelf al eens dat hij twee keer is benaderd door een club uit de Jupiler League, maar dat aanbod sloeg hij beide keren af."

Kester wil zo snel mogelijk op zoek naar een nieuwe trainer. De club zal daarvoor in overleg gaan met een aantal ex-kandidaten die voor het aanstellen van Meppelink ook kanshebber waren voor het hoofdtrainerschap.

Categorieen:
Algemeen