Archief

'Hoe staat het met Oranjebuitenpolder?'

De Maassluise gemeenteraadsfracties van PvdA en CDA willen weten hoe het is gesteld met de plannen voor de Oranjebuitenpolder tussen Maassluis en Hoek van Holland. Daarom hebben ze een brief geschreven aan het college van B en W.

In december 2009 tekenden de gemeente Rotterdam, de provincie Zuid Holland, het Zuid-Hollands Landschap, de stadsregio Rotterdam en het Hoogheemraadschap van Delfland een uitvoeringsovereenkomst. De fracties willen weten of het college in gesprek is met betrokken partijen en wat de stand van zaken is van dat overleg.

Een van de hoofdrolspelers is de Rotterdamse wethouder Van Huffelen, die heeft toegezegd zijn gemeenteraad halverwege dit jaar te informeren over de plannen. De fracties willen weten of B en W van van Maassluis ook bij hem hun wensen kenbaar hebben gemaakt.

De Maassluise raad wil graag dat de Oranjebuitenpolder wordt ontwikkeld tot een natuur- en recreatiegebied. Zo zouden er onder meer wandel- en fietspaden moeten worden aangelegd, zou de polder moeten worden ontdaan van ongewenste bebouwing en zou het strandje bij de Oranjeplassen opgeknapt moeten worden en worden voorzien van toiletten.

Overigens heeft de Hoekse VVD-deelraadsfractie in oktober vorig jaar ook al vragen gesteld over de toekomst van de Oranjebuitenpolder en de Bonnenpolder. De fractie wilde toen weten, waarom de zaak al jaren stilligt en hoe de ontstane impasse doorbroken gaat worden.