Archief

Maassluis houdt discotheek Showtime dicht

Discotheek Showtime in Maassluis mag zijn deuren van de gemeente definitief niet openen met de exploitatieconstructie zoals die er nu is. Dit heeft het college van B en W de eigenaren dinsdag te kennen gegeven, na een toetsing van de constructie aan de Wet Bibob.

Op grond van genoemde wet heeft een gemeente de mogelijkheid om een integriteitsonderzoek in te stellen naar eigenaren en exploitanten van bedrijven. Volgens burgemeester Karssen kan het best zo zijn, dat als er een andere constructie komt, er mogelijk wél een vergunning wordt afgegeven.

De eigenaren, die vijf horecagelegenheden elders in ons land bezitten, hebben vooralsnog alleen te horen gekregen dat ze nu geen vergunning krijgen. De motivatie hierachter verwachten ze eind deze week te ontvangen. Afhankelijk hiervan zullen zij bekijken welke stappen worden ondernomen.

In het pand waarin Showtime is gevestigd, was 20 jaar lang dansclub Sitton gehuisvest. De nieuwe eigenaren hebben het pand hierna compleet verbouwd en waren in september jl. klaar om de deuren te openen.



Er was echter eerst een probleem met het bestemmingsplan. Sitton was namelijk in de loop der jaren steeds verder uitgebreid met activiteiten, met als extra toevoeging een discotheek, Commedia. Deze activiteiten pasten toen al niet meer binnen het bestemmingsplan, maar de op een natuurlijke wijze gegroeide situatie werd min of meer gedoogd.



Nadat het bestemmingsplan was aangepast, waren de nieuwe eigenaren ervan overtuigd, dat de Wet Bibob geen obstakel zou vormen. Zij wachten nu de motivatie van de uiteindelijke afwijzing af.

Categorieen:
Maassluis Algemeen