Archief

LEO 2.0 wil uitstel hondenbelasting

De fractie van Lokaal en Onafhankelijk 2.0 (LEO 2.0) wil de herinvoering van de hondenbelasting in Westland met een jaar uitstellen. Daartoe zal dinsdag een amendement worden ingediend tijdens de behandeling van de verordening hondenbelasting 2012.

Het college van B en W verwacht met de belasting bijna 400.000 euro binnen te krijgen. LEO 2.0 denkt dat bedrag te kunnen vinden in de ongeveer 1,1 miljoen euro, die de gemeente in 2011 overhoudt. De fractie zal dinsdag het college ook oproepen om naar een structurele dekking te zoeken, zodat "van uitstel tot afstel van de herinvoering hondenbelasting kan worden gekomen".

Tijdens de begrotingsraad van vorige maand bleek al dat een meerderheid tegen de hondenbelasting is. Probleem toen was het ontbreken van een meerderheid voor een financiële dekking. Daar kon geen overeenstemming over worden bereikt.

Inmiddels zijn er ook vanuit de samenleving acties gekomen tegen herinvoering van deze belasting. Er is een actiegroep HondenbelastingWestlandNee opgericht, die dinsdag van zich zal doen spreken en steunbetuigingen aan de raad gaat overhandigen.

Categorieen:
Westland Algemeen