Verrassende uitslagen in derde ronde districtsbeker

In de derde bekerronde van het KNVB bekertoernooi voor district West II werd VDL afgelopen weekeinde al uitgeschakeld door een 3-0 nederlaag tegen Smitshoek. Dinsdagavond werden de resterende voetbalwedstrijden gespeeld en daarin bereikten Excelsior Maassluis en FC 's-Gravenzande de volgende ronde, maar hield het avontuur voor Monster op door een nederlaag tegen Leonidas.

Excelsior Maassluis plaatste zich ternauwernood voor de volgende ronde. De hoofdklasser speelde tegen topklasser Katwijk en kwam daartegen al snel op een 0-2 achterstand. Niet kort daarna kwam de ploeg van Demis Xanthopoulos met een antwoord door de aansluitingstreffer van Niels Redert(2-1). De gelijkmaker liet juist wel lang op zich wachten. Pas in de 86e minuut maakte de 'Tricolores' de 2-2 via Zieme Sijm. Na dat doelpunt leek het duel uit te gaan lopen op een verlenging, maar in blessuretijd bezorgde Kevin Vink de ploeg uit Maassluis toch de zege: 3-2.

Ook FC 's-Gravenzande bekert verder. De formatie van trainer Frank Kuijl won met 2-5 van Poortugaal. Een treffer van Sevy Claudio en een eigen doelpunt van de Rottedamse ploeg zorgden ervoor dat de 's-Gravenzandse met een 1-2 voorsprong de rust in ging. Na de thee waren ook Jurgen Warbout(1-3), Danny Bijl(1-4) en Youri Westhoff(2-5) trefzeker.

Monster ging op bezoek bij de zondagploeg van Leonidas, maar keerde met lege handen terug. De ploeg van trainer Henk Baggerman verloor met 4-3 van de Rotterdammers.

Eersteklasser VELO speelde een oefenduel tegen tweedeklasser Wilhelmus en dat leverde een verrassende uitslag op. De Wateringse formatie verloor met 3-4 van de Hagenaren.