Archief

Twee signalementen in zaak Jair Soares

In het tv-programma Opsporing Verzocht zijn dinsdagavond twee signalementen gegeven in verband met de verdwijning op vrijdag 4 augustus 1995 van de toen 7-jarige Jair Soares op het strand van Monster. Er is die middag namelijk rond 15.00 uur ook een incident geweest op het strand van 's-Gravenzande, waar een man een meisje vroeg om met hem mee te gaan wandelen.

Deze blanke man was 16 jaar geleden ongeveer 50 jaar oud, zag er verzorgd uit en was rond 1.80 meter lang. Hij was vrij slank en had grijs haar met slagen in het haar tot aan de nek. Opvallend detail was zijn grijze hangsnor. Voor de politie is het enorm belangrijk om te weten wie deze man is. Hij zal nu dus circa 65 jaar zijn.

Bij hotel Elzenduin in Ter Heijde werd op die dag een getint klein jochie gezien, mogelijk Jaïr, samen met een man. De man die daar 16 jaar geleden liep, is licht getint en hij was toen tussen de 50 en 55 jaar oud. Hij had een onverzorgd uiterlijk en lang, sluik haar en hij was kalend. Hij droeg een ronde bril en donkere kleding. Het is voor de politie heel belangrijk om alsnog te weten wie dat was. Al is het maar om uit te sluiten dat deze man iets met de verdwijning van Jaïr te maken heeft.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die destijds iets hebben gezien of die meer weten over de verdwijning en daar nu, na al die jaren, wel over willen praten. Als er iemand verantwoordelijk is voor de verdwijning van Jaïr, kan hij wroeging hebben gekregen over zijn daad en hier met mensen in zijn omgeving over hebben gesproken. Misschien is zijn schuldgevoel wel zo groot dat hij 16 jaar na dato zelf contact met de politie wil opnemen. "Al is het maar om de familie eindelijk duidelijkheid te geven over het lot van Jaïr", aldus de politie.