Archief

Liever langer reizen dan Blankenburgtunnel

De helft van de inwoners van de gemeenten Maassluis, Midden-Delfland, Schiedam en Vlaardingen is bereid een langere reistijd te accepteren, als er geen Blankenburgtunnel zou komen en daarmee Midden-Delfland gespaard blijft. Dit blijkt uit een onderzoek door bureau TNS Nipo, in opdracht van Natuurmonumenten.

Tevens vindt 88% van de respondenten, dat de overheid moet kiezen voor een snelwegvariant waarbij natuur en landschap ontzien worden, ook als dat meer geld kost. Volgens Suzanne Klaassen, campagneleider van Natuurmonumenten, is het hoog tijd dat ook deze argumenten worden meegewogen in de besluitvorming over de tunnels.

Volgens Klaassen lijkt het besluit voor de Oranjetunnel of de Blankenburgtunnel zich te beperken tot de verkeerscijfers. Wat de mensen ervan vinden, wordt volgens haar snel aan de kant gezet, omdat het verkeer door moet rijden.

De gemeente Maassluis heeft zich al uitgesproken tegen de Blankenburgtunnel en de gemeente Westland is tegen de Oranjetunnel. De gemeente Midden-Delfland beslist vanavond over haar standpunt. Op 7 december maakt minister Schultz bekend welke variant haar voorkeur heeft.