Archief

Brons voor Chardon in wereldbekerserie

IJsbrand Chardon is zondagmiddag in de Zweedse hoofdstad Stockholm op de derde plaats geëindigd in de wereldbekerwedstrijd vierspannen. De menner uit Den Hoorn reed in de finalewedstrijd twee kegels omver, waardoor hij op een totaaltijd van 253,26 uitkwam.

In de voorronde stootte de viervoudig wereldkampioen één balletje van een kegel, waardoor hij zich ternauwernood kwalificeerde voor de finale. Ook die ronde verliep niet vlekkeloos. Door een miscommunicatie met de voorste twee paarden tikte Chardon opnieuw twee ballen om met zijn vierspan. "In de eerste ronde ontbrak het mijn span aan snelheid," zei de menner na afloop. "In de tweede ronde liep het span veel beter. Ik wilde daarin voorkomen dat ik bij de doorgang de linkerbal van de kegel reed, maar toen viel juist de rechter bal. Puur pech."

Chardon behoudt wel zijn eerste plaats in het eindklassement. Daarin heeft de uit Den Hoorn afkomstige menner 24 punten uit drie wedstrijden. Het gat met de nummer twee bedraagt zeven punten. De Australische menner Boyd Exell, die er zondag met de titel vandoor ging, staat in het eindklassement op een derde plaats en heeft daar in totaal tien punten.

De volgende wereldbekerwedstrijd vindt op 3 en 4 december plaats in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. In die wedstrijd zal Chardon niet in actie komen. Pas op 26 december zal hij in het Belgische Mechelen weer te bewonderen zijn voor de wereldbeker.

Categorieen:
Algemeen