Archief

Akkoord over nieuwbouwplannen HVC'10

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Hoek van Holland is dinsdagmiddag akkoord gegaan met een investering van bijna 1,7 miljoen euro voor het nieuwe complex van voetbalvereniging HVC'10. Dat meldde de club dinsdagmiddag via de eigen website. Ook de gemeente heeft bevestigd dat zij akkoord gaan met de investering.

De voorzitter van de deelgemeente Hestia Reukema (VVD), die tevens portefeuillehouder Sport is, ondertekent aankomende vrijdag een beschikking hiervoor. Ook wordt er een overeenkomst getekend over het gebruik van opstal.

HVC-voorzitter Piet van der Wel kwam vorige maand ook al tot de conclusie dat er een akkoord was gesloten met de deelraadvoorzitter over deze subsidie, maar volgens Reukema was daar toen nog geen sprake van. De club moest destijds eerst nog een formele aanvraag indienen. Deze moest tevens een sluitende begroting bevatten.

In het akkoord staat dat de totale oppervlakte voor het gebouw wordt teruggebracht van de huidige 1405 naar 1300 m2. Het bestuur van HVC wil dat een bouwcommissie op korte termijn met een architect gaat kijken hoe dit op verantwoorde wijze kan gebeuren.

Verder krijgt het nieuwe gebouw twee lagen. De onderste verdieping krijgt dertien kleedkamers, waarvan twee worden gebouwd in XL-formaat. Op de bovenste etage komt een kantine met een totaaloppervlak van 300 m2. Op het gebouw komt een groen dak met hoge grassen en duinbeplanting. De kantine is voorzien van houten gevelkozijnen met schuifpuien en zonwerend veiligheidsglas.

Naast een kantine komt er ook een commissie- en een bestuurskamer, een kamer voor wedstrijdbesprekingen en een ruimte voor de businessclub. Op de plaats van het oude pand komt volgens Van der Wel een speelgelegenheid en een fietsenstalling.