Archief

Jeugdambassadeurs Maassluis geïnstalleerd

In Maassluis is dinsdagmiddag de eerste Raad van Jeugdambassadeurs in Nederland geïnstalleerd. De raad, bestaande uit 22 kinderen in de leeftijd van 9 tot 13 jaar, zal de gemeente gevraagd en ongevraagd adviseren op het gebied van verkeersveiligheid, het sportbeleid, voeding en beweging, de sfeer en omgang in de wijk.



Tijdens de installatie konden de ambassadeurs al een aantal vragen stellen aan burgemeester Karssen. Zo vroeg Richard van Dijk of kinderen voortaan ook mogen meedenken over de inrichting van speeltuinen. Karssen gaf aan, hier positief tegenover te staan en dit verder te zullen bespreken binnen de gemeentelijke organisatie.



Op de vraag van Sherwin Fathi of de ideeën van de raad serieus zullen worden genomen, reageerde de burgemeester bevestigend. Maar hij voegde er wel aan toe, dat niet alle voorstellen kunnen worden uitgevoerd, bijvoorbeeld omdat de financiële middelen kunnen ontbreken.



De gemeente Maassluis heeft de raad opgericht in samenwerking met KinderrechtenNU. De jeugdambassadeurs zullen elke maand samen met de kinderrechtencoach in het stadhuis bij elkaar komen. De coach is aangesteld om te waken over het proces en zal er voor zorgen dat het gedachtegoed van kinderen bij de juiste mensen terechtkomt.

Categorieen:
Maassluis Algemeen