Archief

Brede steun voor openstelling Monstersche Sluis

Het bestuur van de stichting Monstersche sluis, die pleit voor de openstelling de gelijknamige sluis in Maassluis, heeft 1.700 handtekeningen overgedragen aan Adri Bom van het Hoogheemraadschap van Delfland. De handtekeningen zijn verzameld tijdens de Furieade.

Bom gaf aan blij verrast te zijn met het aantal handtekeningen. Volgens haar wil het Hoogheemraadschap meewerken om de sluis te heropenen, maar maakte ook duidelijk dat het waterschap hier geen financiële middelen voor heeft.

Een student van de Technische Universiteit Delft gaat de komende maanden een haallbaarheidsonderzoek uitvoeren naar het opnieuw in gebruik nemen van de sluis. Het onderzoek wordt uitgevoerd met ondersteuning van het hoogheemraadschap en leden en sympathisanten van de stichting. Het onderzoek zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2012 zijn afgerond.

Inmiddels zijn de brouwers van het uitverkochte Monstersche Sluis-bier deze week weer gestart met de distributie. Een gedeelte van de opbrengst van het bier is bestemd voor het realiseren van de opening van de sluis.

Categorieen:
Maassluis Algemeen