Archief

Vragen CDA over kaalslag Hofpark

Namens de fractie van CDA-Westland heeft raadslid Jan van Rossum bij het college van B en W vragen ingediend over het omhakken of kaalmaken van een reeks bomen in het Wateringse Hofpark. Die tamelijk grootscheepse actie kwam afgelopen vrijdag voor veel Wateringers als een volslagen verrassing.

Zijn dit soort rigoureuze handelingen in een publieke omgeving (park) niet via een persbericht bekend te maken?, vraagt Van Rossum het college. Zoals het hier gegaan is, levert het volgens hem alleen maar verontwaardiging onder de bevolking op.

Ook vraagt hij zich af, waarom zo'n rigoureus onderhoud niet in gedeelten kan worden gedaan, zodat tenminste nog een deel van de volwassen bomen het aangezicht kunnen blijven opfleuren.

Verder wil Van Rossum weten, wat er nu precies gaat gebeuren aan de Poeldijkseweg in Wateringen. Daar is voor 17 bomen een kapvergunning aangevraagd. "De Poeldijkseweg heeft aan weerskanten kastanjebomen staan, die al generaties lang een kenmerkende entree zijn voor Wateringen", memoreert het ongerust geworden CDA-raadslid.