Archief

Hoekse jeugd herdenkt joodse kinderen

Stichting Hoeks Doen herdenkt met Hoekse jeugd de joodse kinderen die deelnamen aan georganiseerde kindertransporten. Deze kinderen uit heel Europa werden tussen november 1938 en september 1939 door hun ouders op de trein richting het Westen gezet om alleen verder te reizen naar het veilige Groot-Brittanniƫ. Om de gedachte aan deze kinderen levendig te houden worden er activiteiten georganiseerd om kinderen bewust te maken van het verleden.

Zaterdag 26 november om 14.00 uur treden de Hoekse kinderen van nu letterlijk in de voetsporen van de kinderen van toen. Op station Hoek van Holland Haven markeren ze met stoepkrijt de route die de kinderen destijds liepen over het perron voor het oude stationsgebouw en maken tekeningen.

Op 30 november onthult burgemeester Aboutaleb rond 17.00 uur in het Hoekse Waterwegpark het monument 'Channel crossing to life' van kunstenaar Frank Meisler. Ook op andere ijkpunten langs de route die de kinderen aflegden zijn kunstwerken geplaatst. Als eerbetoon zullen Hoekse kinderen deze dag in het bijzijn van joodse kinderen van toen de omgeving van het monument verlichten met lampionnen en aan de genodigden een roos met een boodschap aanbieden.

Kinderen vanaf zes jaar die mee willen doen, kunnen zich opgeven door te mailen naar info@hoeksdoen.com of te bellen naar 06-23383785. Informatie over de kindertransporten is te vinden op: www.voetstappennaareennieuwleven.nl.