Archief

Gewelddadige straatroof op Dorpskade

Een 17-jarige jongen is zondagmiddag rond half zes op de Dorpskade in Wateringen in elkaar geslagen door meerdere personen. Vervolgens werd hij beroofd van zijn mobiele telefoon en portemonnee. De politie zoekt getuigen.

De jongen stond met vrienden op de Dorpskade, toen een jongen van vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst naar hem toe kwam en hem in het gezicht sloeg. Er kwamen meer personen naar het slachtoffer, die vervolgens werd meegesleept naar de rotonde bij de molen. Daar werd de jongen nogmaals geschopt en geslagen. Hij raakte buiten westen.

Toen de vrienden van het slachtoffer arriveerden, viel de groep uiteen en vluchtte een deel richting Rijswijk en een deel richting Kwintsheul. Het slachtoffer is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Daar kwam hij erachter dat hij bij de mishandeling was beroofd.

De dader was een gezette jongen. Hij droeg een zwarte Nickelson jas met een bontkraag tot op zijn knieƫn. Ook droeg hij een bruin Gucci petje. De politie vraagt getuigen contact op te nemen met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.