Archief

Tien procent van de woningen onverlicht

Bij een actie van de politie afgelopen week bleek in Westland en Midden-Delfland tien procent van de gecontroleerde woningen een potentieel doelwit van inbrekers te zijn, omdat ze volledig onverlicht waren. Bij de bewoners werd een brief met een toelichting op de actie en een folder met preventietips in de bus gestopt. De reacties van bewoners waren overwegend positief.

Bij de preventieacties werden politieagenten geholpen door politiestudenten, (bijzondere opsporings)ambtenaren van gemeenten, buurtpreventieteams, buurtinterventieteams en middelbare scholieren (maatschappelijke stage). In Naaldwijk (950 woningen), Honselersdijk (750), Maasdijk (1000), Poeldijk (500), Monster (175), Wateringen (500), 's-Gravenzande (1500), Ter Heijde (200), De Lier (900), Den Hoorn (400), Schipluiden (350) en Maasland (500) werden de woningen gecontroleerd.

In de actieweek werd ook regelmatig aandacht geschonken aan nonchalant gedrag: openstaande ramen en deuren op de begane grond en eerste etages terwijl niemand er zicht op heeft, sleutels in sloten en kapotte verlichting.

In de komende maanden worden lokaal meer preventieacties gehouden.