Archief

Opening VDL-kunstgras uitgesteld

De officiƫle opening van het nieuwe kunstgrasveld van voetbalvereniging VDL uit Maassluis gaat aanstaande zaterdag niet door. Dat heeft bestuurslid Ton van Es woensdagmiddag bevestigd. Verschillende werkzaamheden rondom het veld moesten worden uitgesteld wegens problemen met de onderlaag van het kunstgras.

Het Instituut voor Sportaccommodaties (ISA) concludeerde een aantal weken geleden na een keuring dat het veld moest worden hersteld, omdat de Granulight-laag onder het kunstgras niet overal dezelfde vlakheid had. De hoogte van de grasmat mag per drie vierkante meter een maximale afwijking hebben van vijf millimeter en daar voldeed het veld volgens het ISA niet aan.

De kunstgrasmat voldoet nu aan de eisen, maar bestuurslid Ton van Es laat weten dat andere werkzaamheden door de problemen moesten worden uitgesteld. "En we willen de nieuwe mat pas opleveren als het hele proces is afgerond," reageert Van Es. "Er moeten nog betonnen tegels langs het veld komen die aansluiten op de asfaltlaag ernaast. Verder moeten er nog poorten in het hekwerk worden gemaakt. Daarna kunnen we ook de sponsorborden ophangen."

Het veld wordt op 4 februari officieel in gebruik genomen. De lagere jeugdteams, die door de problemen een aantal weken niet in actie konden komen, krijgen vanaf dan ook weer de kans om wedstrijden in te halen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen