Archief

Nieuwbouw in Poeldijkse Bloemenbuurt

De renovatie van de Bloemenbuurt in Poeldijk gaat komend jaar april van start. Wethouder Jan Bogaard van de gemeente Westland en René Lemson, directeur van woningcorporatie Arcade, hebben daartoe een overeenkomst getekend. Hierin zijn alle afspraken vastgelegd voor de herontwikkeling van het gebied Dahliastraat, Rozenstraat en Nieuwstraat.

In de Bloemenbuurt worden 73 - inmiddels gesloopte - woningen vervangen door 24 appartementen, verdeeld over twee blokken, en 44 eengezinswoningen. Dit worden koop- en huurwoningen.

Om de bouw mogelijk te maken, moet eerst een nieuw bestemmingsplan worden vastgesteld. De wettelijke procedure hiervoor is al gestart. Het ontwerp ligt nog tot en met 9 december ter inzage. Als er geen bezwaren zijn, kan dit bestemmingsplan aan het eind van het eerste kwartaal van 2012 zijn vastgesteld.

De vergunningaanvraag om te kunnen bouwen is door Arcade ook al ingediend en kan dan bij een voorspoedig verloop van de behandeling snel na de vaststelling van het bestemmingsplan worden verleend. Voor Arcade is het dan mogelijk om in april te starten met bouwen.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen