Archief

Sprint-evenement voor basisscholieren

Welke basisscholieren uit het Westland of Hoek van Holland laten zich bij de start van het nieuwe jaar kronen tot respectievelijk sprintkoning en sprintkoningin van het Westland? Alle leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 kunnen op woensdag 4 januari 2012 deelnemen aan de 1e Rabo Indoor Sprint Challenge.

Dit nieuwe evenement wordt georganiseerd door de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70 en wel in het Intergreen Athletic House in het Naaldwijkse sportpark De Hoge Bomen. Het is echt bedoeld voor alle leerlingen van de groepen 6, 7 en 8, dus niet alleen de scholieren die al lid zijn van een atletiekclub of enige ervaring met sprinten hebben. Bij aankomst krijgen de deelnemers eerst uitleg over hoe je een startblok instelt en hoe de startcommando's luiden.

De Sprint Challenge is een door de Atletiekunie samengesteld programma. De deelnemers rennen 3x de standaard indoor-sprintafstand van 60 meter, net zoals dat bij de wereldkampioenschappen gebeurt. En ook hier worden de prestaties gemeten door elektronische tijdwaarneming.

Naast deze sprints kunnen de kinderen ook een sprongtest doen, met een medicinebal stoten en 30 meter 'vliegend' sprinten (ook met elektronische tijdwaarneming).

Verder wordt er gekeken welke school de snelste leerlingen herbergt. Voor dat scholen-klassement tellen de snelste vier jongens en snelste vier meisjes mee. Het gehele programma zal onder leiding staan van jeugdtrainers van Olympus '70 en duurt ongeveer twee uur.

Deelname aan dit evenement op de tweede woensdag in de kerstvakantie is gratis en opgeven kan tot vrijdag 2 december bij de gymleerkrachten van de basisscholen. Kijk voor meer informatie: www.olympus70.nl/sprintchallenge.