Archief

Innovatief met rode afvalbakken

Voetbalclub FC 's-Gravenzande schafte vorige week zes grote rode afvalbakken aan voor in de kantine waar mensen hun plastic flessen in kunnen gooien. Met de nieuwe afvalscheidingmethode hoopt de club kosten te kunnen besparen en de leden op de club milieubewuster te maken.

Voorheen betaalde de plaatselijke FC behoorlijk wat geld om het vele afval te laten afvoeren. De club besloot daarom ongeveer een maand geleden om over te gaan op een nieuwe methode, waardoor plastic afval van het andere vuilnis wordt gescheiden. Het afvalverwerkingsbedrijf SITA komt nu gratis alle plastic flessen ophalen en dat bespaart de vereniging veel kosten.

De leden werden afgelopen weekeinde geconfronteerd met de rode bakken. "En die hebben positief gereageerd," laat vicevoorzitter John Zegers trots weten. "We vinden het nu al een succes. Door de opvallende rode kleur springen de bakken direct in het oog bij leden en dat maakt ze ook milieubewuster," reageert Zegers. Volgens hem is de club zelfs bezig om nog meer rode bakken aan te schaffen. De bakken komen dan niet alleen in de kantine, maar ook langs de voetbalvelden te staan.

Categorieen:
Algemeen