Archief

Handbal: dames Quintus halen uit, VELO wint weer

Heren

Eredivisie

Quintus heeft verzuimd de gedeelde koppositie te pakken. In eigen huis verloor de Heulse formatie met 25-20 van Eurotech/BEVO. De ruststand was 12-7 in het voordeel van de bezoekers.Voor Quintus betekende het de tweede nederlaag van het seizoen. Daarnaast zakte Quintus van de tweede naar de vierde plaats op de ranglijst. Hurry Up bleef koploper ondanks de verloren wedstrijd tegen landskampioen Volendam.

Eerste divisie

De topper en streekderby tussen Hercules en DIOS eindige in een overwinning voor Hercules. De kampioenskandidaat won in eigen huis met 31-28 van de promovendus. DIOS staat nu vierde met vier punten achterstand op koploper Hercules.

De reserves van Quintus verloren de uitwedstrijd tegen DVC met 29-27. De Heulse ploeg blijft in degradatieproblemen.

Regioklasse C

Westlandia verloor in Pijnacker van mede-koploper Oliveo. Het duel eindigde in een 29-23 overwinning voor Oliveo.

Dames

Eredivisie

Quintus heeft de derde plaats op de ranglijst heroverd. De Heulse ploeg liet geen spaan heel van degradatiekandidaat Gibo Goep/Kwiek. In sporthal Tijenraam in Raalte won Quintus met 36-16.

Eerste divisie

De reserves van Quintus wonnen in een spannend duel van promovendus PSV. In de Van der Voorthal won Quintus met 29-28.

Hoofdklasse B

Verburch heeft de ongeslagen status in de derby tegen Westlandia niet weten te behouden. Westlandia won eindelijk weer eens na twee nederlagen op rij. In sporthal De Pijl eindigde het duel in een 28-25 overwinning voor de Naaldwijkse ploeg.

Regioklasse C

Het derde team van Quintus en de reserves van Westlandia behaalden hun derde overwinning van het seizoen. Quintus won in eigen hal de streekderby van Wings: 19-16.

Westlandia won van hekkensluiter Stompwijk'92 met 22-16. De reserves van VELO verloren voor de vierde keer dit seizoen. Heerle was met 25-22 te sterk.

Regioklasse D

VELO blijft de ongeslagen reeks voortzetten en is de enige regioploeg zonder nederlaag. In he Noord-Hollandse Bergen versloeg de Wateringse formatie Berdos met 27-20. Maaike van der Zanden was wederom topscoorster. VELO heeft nu vijf wedstrijden gespeeld en 10 punten.