Archief

Groene mannetjes worden afgeschaft

De groene mannetjes komen niet terug in het Westland. "Hun rol is uitgespeeld, want het doel is bereikt." Dat verklaarde donderdagavond wethouder Arne Weverling tijdens het begrotingsdebat in de gemeenteraad.

De groene mannetjes doken eind 2010 overal in de regio op om aandacht te trekken voor de lancering van de Inspiration Awards van de gemeente Westland. "De actie is zeer effectief geweest als communicatie-instrument", stelde Weverling. "Er hebben 15.600 mensen hun stem uitgebracht."

Afgelopen week ontstond met name in politieke kringen rumoer over de groene mannetjes. Dit naar aanleiding van de verschijning van een nieuwsbrief over de naderende verkiezing voor de Inspiration Awards 2011. Deze groene nieuwsbrief omvatte naast de aanhef een afbeelding van drie groene mannetjes bij een Volkswagenbusje.

Binnenkort kan men weer kandidaten gaan voordragen voor de Inspiration Awards, waarvan er begin volgend jaar niet twee doch drie worden uitgereikt. Naast personen en bedrijven kunnen nu ook verenigingen meedingen naar een Inspiration Award.

Categorieen:
Westland Algemeen