Archief

Bestuurslid FC 's-Gravenzande stopt na fors meningsverschil

Olaf Huis stapte afgelopen maandag per direct op als bestuurslid van de technische commissie bij voetbalvereniging FC 's-Gravenzande. Huis had naar eigen zeggen een 'fors meningsverschil' met voorzitter Leo van der Lans over de invulling van het uit te voeren beleid binnen de club. Donderdagavond kwamen beide partijen met een korte reactie op het besluit.

Het ex-bestuurslid laat weten dat hij al een week of vier een conflict had met Van der Lans. Maandag kwamen beiden nog eens bij elkaar, maar ook in dat gesprek kwamen zij niet tot overeenstemming. Huis zelf besloot op dat moment om zijn functie neer te leggen. "Ik heb toen gezegd dat de club maar een ander moest gaan zoeken," reageert hij.

Volgens Huis was er absoluut geen sprake van een ruzie met Van der Lans. "We kunnen alleen zakelijk niet goed met elkaar overweg," vervolgt hij. "Maar ik heb hem maandag gewoon de hand geschud en gezegd dat ik nog steeds actief zal blijven binnen de club."

Over de inhoud van het conflict willen beide partijen weinig zeggen. Van der Lans laat enkel weten dat er een behoorlijk verschil van inzicht was. Huis zegt dat er vooral geen overeenstemming was over de invulling van de seniorenselecties en de bijbehorende begeleiding. Met de jeugdopleiding is volgens hem helemaal niets mis.

Huis werd bij FC 's-Gravenzande geprezen vanwege zijn inspanningen voor de fusie tussen SV 's-Gravenzande en VV 's-Gravenzande. Het ex-bestuurslid gaf destijds de eerste aanzet voor een fusie. Op de website van de vereniging laat het bestuur weten de beslissing van Huis te betreuren, maar wel te respecteren. "We bedanken Olaf voor zijn inzet gedurende de afgelopen jaren," reageert Van de Lans op de website.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen