Archief

Inbraken Westland 8% gestegen

In de periode van januari tot en met oktober dit jaar is in de gemeente Westland aangifte gedaan van 494 inbraken en inbraakpogingen, tegen 459 in dezelfde periode van 2010. Dit betekent een stijging van bijna 8%. De toename werd woensdagavond in de vergadering van de commissie voor Veiligheid gemeld door de politiechef van bureau Westland Willem-Jan de Koning.

Er zijn tot nu toe 48 aanhoudingen verricht tegen vorig jaar 23. Mensen moeten eerder 112 bellen als ze iets verdachts zien, is het devies. Ook zou er altijd aangifte moeten worden gedaan als er sprake is van een poging tot inbraak. Burgers kunnen zelf veel aan preventie doen door goed hang- en sluitwerk te gebruiken, licht aan te laten als men weg is, en ramen en deuren goed te sluiten, zegt de politie.

Een van de nieuwe preventieve maatregelen van de politie is een brief sturen naar de bewoners van een wijk waar veel wordt ingebroken om burgers meer alert te laten zijn. Ook is er een systeem in ontwikkeling om in zo'n buurt een telefooncirkel op te zetten om mensen te attenderen op inbraken.

Categorieen:
Westland Algemeen