Archief

'Meer samenwerking sportpark Hoge Bomen'

Voorzitter Wim Halverhout (foto) van Hockeyvereniging Westland wil meer samenwerking tussen de sportverenigingen op Sportpark de Hoge Bomen. Het bestuurslid pleit voor een masterplan waardoor de samenwerking tussen zijn eigen vereniging, atletiekvereniging Olympus'70, handbalvereniging Westlandia en de voetbalverenigingen Naaldwijk en Westlandia kan worden verbeterd.

De clubs op het sportpark in Naaldwijk dienen nu nog te vaak afzonderlijk plannen in bij de gemeente en dat is zonde, vindt hij. De voorzitter wil in ieder geval door middel van een masterplan meer strategisch overleg bevorderen en hoopt op die manier verschillende zaken op het sportpark beter te kunnen managen.

Een fusie gaat wat betreft Halverhout nog te ver, maar hij sluit het niet uit voor de toekomst. "Ik heb altijd gezegd dat er een 'I' en een 'A' achter de naam HV Westland kunnen," grapte Halverhout woensdagmiddag. "Nu is een fusie nog helemaal niet aan de orde, maar ik zie wel dat er in Nederland veel omniverenigingen zijn waar verschillende sporten op één club worden beoefend. Je ziet dat die clubs vaak veel efficiëntievoordelen hebben."

Halverhout gaf tevens een reactie op de vervanging van twee kunstgrasvelden. Het bestuur van HV Westland diende drie jaar geleden een verzoek in bij de gemeente, omdat de velden in slechte staat zijn. De gemeente stelde naar aanleiding daarvan destijds een onderzoek in en kwam tot de conclusie dat het in 2011 of 2012 noodzakelijk was om deze velden te vervangen, maar tot op heden zijn er geen toezeggingen gedaan. Halverhout acht de kans mede daarom ook klein dat de velden volgend jaar worden vernieuwd. "We kennen allemaal de financiële situaties op dit moment en die zijn niet gunstig," aldus Wim Halverhout.