Archief

Protest tegen schrappen gymnastiek-subsidie

De gezamenlijke Westlandse schoolbesturen roepen ouders op te protesteren tegen de afschaffing van de subsidie op gymnastiek in het basisonderwijs. De ouders kunnen een protestbrief ondertekenen. De verzamelde handtekeningen worden donderdag 10 november aangeboden aan de gemeenteraad.

Met de subsidie is een bedrag van ruim 500.000 euro gemoeid. De schoolbesturen maken zich grote zorgen over het kwaliteitsverlies van het bewegingsonderwijs. Ze hebben zich al tot het college gewend en ingesproken in de raadsvergadering. Omdat dat niet tot resultaat heeft geleid, is de actie gestart.

De besturen wijzen erop dat het onderwijs niet alleen getroffen wordt door de bezuiniging op gymnastiek. Zo zal de vangnetregeling zwemonderwijs ook worden beëindigd. De subsidie voor schoolbegeleiding wordt definitief stopgezet, net als kleinere subsidies voor verkeersexamen en de Anne Frankkrant.

Het basisonderwijs verliest op deze manier in korte tijd veel geld en dat zal de onderwijskwaliteit niet ten goede komen, aldus de besturen.

Categorieen:
Westland Algemeen