Archief

Ondernemers sturen brandbrief over Teylingen

De Vereniging Ondernemend 's-Gravenzande heeft een brandbrief naar de Westlandse politieke partijen gestuurd, waarin wordt geƫist dat oude afspraken worden nagekomen en het industriegebied Teylingen alsnog wordt ontsloten.

De brief is een reactie op het voornemen van het college van B en W om vanwege de bezuinigingen de ontsluiting te schrappen. De ondernemers vinden dat 'een flagrante misser', een 'dwaling van de ratio' en het 'failliet van behoorlijk bestuur'.

Al meer dan tien jaar wordt er over de ontsluiting gedacht, gesproken, gedebatteerd en gesteggeld en zijn er zelfs toezeggingen gedaan door burgemeester en wethouders, aldus de vereniging in de brief.

De VOG wijst de politieke partijen erop dat de huidige infrastructuur nu al problemen oplevert voor het af- en aanrijdende verkeer. Bovendien is het gevolg ervan dat bij een calamiteit het industriegebied voor de hulpdiensten moeilijk bereikbaar is en dat het in zo'n geval ook moeilijk is het terrein te 'ontvluchten'.

Het gaat volgens de VOG in rechte lijn om maar 700 meter (vanaf Lorentzsstraat naar Heenweg) en kan het niet zo zijn dat onder 'het mom van een niet-sluitende begroting' alle argumenten ten gunste van de ontsluiting terzijde worden geschoven.